Selv om jeg voksede op som kristen, så skulle det gå næsten 35 år af mit liv, inden det gik op for mig hvad det at være kristen egentlig handlede om: At det ikke handler om HVAD du tror på, men HVEM du tror på. At det ikke handler om at prøve at gøre en masse gode ting, men at det handler om at få et personligt forhold til Jesus. I det foregående afsnit har jeg prøvet at beskrive, hvordan Gud har gjort alt, dvs. han har selv betalt straffen for menneskets dumheder. Og fordi han har gjort det, så længes han bare efter at så mange som muligt skal tage imod den gave han vil give - han ønsker rent faktisk at få sig nogle venner. Og da han har givet os en fri vilje, så tvinger han det ikke over os. Han prøver at komme i kontakt med os på mange forskellige måder. F.eks igennem naturen - og det er noget af det jeg har forsøgt at vise på denne hjemmeside. At Gud har skabt en verden med en ufattelig mangfoldighed af fantastiske former, farver, kreationer, samspil, harmoni...

 

Naturen kan ikke vise hele Guds storhed, for det meste af den er blevet degenereret af syndens konsekvenser gennem tusinder af år. Men stadigvæk - Gud viser sig i naturen.

Men det sted han viser sig aller tydligst er i sit ord, Bibelen. Gud har inspireret en masse forfattere gennem historien, til at nedtegne historien om Gud, om hvordan mennesker har levet, har fejlet og har gjort en masse dumheder, men hvordan de efterhånden har fattet pointen: At Gud elsker mennesker, og ønsker at have et personligt forhold, at han gerne vil være en del af mit liv. Og konsekvensen af at tage imod ham vil være - at Gud kan forme mig efter sit ønske, at Gud kan give kraft til at vinde sejr over dårlige ting i mit liv, og at Gud kan skabe en tryghed, en vished om at han har kontrol over situationen - og at jeg ikke har noget at frygte.

 

Og det fattede jeg altså først rigtigt en gang i 2005. Da gik det op for mig, at hvis Gud vil prøve at komme i kontakt med mig, så nytter det ikke noget at jeg befinder mig et sted der jeg ikke kan høre hans forsøg på at nå indtil mig. Jeg er nødt til at prioritere min liv sådan, at Gud kan kommunikere med mig - og det får konsekvenser for hvordan mit liv ser ud.

Gud kommunikerer via sit ord - Bibelen. Her kan jeg læse, meditere, og få et indtryk af hvad han vil med mig. Det bedste tidspunkt at gøre det, er om morgenen. Tidligt, inden familien vågner, og dagens pligter kalder. Og her kommunikerer jeg med ham. Jeg beder til ham om hjælp, og han svarer mig igennem sit ord. Hvis jeg beder ham om at få et møde med ham, lige nu - så gør han det. Prøv det!

 

Mange gange fejler jeg, men han har lovet, at hvis jeg kommer til ham med det, så vil han tilgive - og give mig mulighed for at starte på en frisk. Men han giver mig også kraft til at modstå fristelserne, hvis jeg giver dem over til ham.

Det er gået op for mig, at hvis jeg skal kunne kommunikere med en Gud jeg ikke kan se, så er min hjerne han bruger til at formidle sine tanker til mig. Og det betyder, at hvis min hjerne ikke er i topform, så vil jeg gå glip af en masse guldkorn i kommunikationen med ham.

 

Dette giver nogle praktiske konsekvenser: Alkohol ødelægger hjernen, og sløver mine sanseindtryk. Derfor ingen alkohol for mig. Ikke for at være "hellig", men fordi Gud har bedt mig om at passe på min krop (som han har skabt), og fordi han gerne vil kommunikere med mig. Derfor er jeg heller ikke ligeglad med hvad jeg spiser, fordi jeg vil at min hjerne skal være i stand til at kommunikere. Derfor er jeg ikke ligeglad med hvordan jeg bruger min krop. Kroppen har brug for motion, og hjernen har brug for ilt. Derfor er jeg ikke ligeglad med hvordan jeg bruger min tid. Hvis al min tid går med til at se fjernsyn, film, spille computerspil - ja, men så går jeg glip af en mulighed til at kommunikere med Gud. Han har lidt svært ved at trænge igennem musikken på f.eks P3, og derfor bruger jeg meget af min "spiltid" i f.eks bilen, til at lytte til oplæsning af Bibelen, andre gode bøger, taler som andre kristne har holdt - der de fortæller hvad Gud har gjort for dem. Og så kan Gud tale til mig også her...

Og da Gud taler til mig på denne måde, så giver han mig pludselig mere lyst til at lære ham at kende. Pludselig giver han mig mulighed til at prioritere på en anden måde end jeg har gjort før. Og så giver han mig kraft og styrke til at følge det som er hans vilje, og som er beskrevet i Bibelen. Han har f.eks sagt, at jeg skal holde hviledagen hellig - ikke for at tjene nogle ekstra points i min himmelske bankkonto, men fordi han ønsker at være sammen med mig. Og en ugentlig hviledag, på sabbaten, lørdagen - som Bibelen beskriver, så kommunikerer vi sammen. Jeg behøver heller ikke at frygte døden. Fordi hvis jeg tror på ham, så har han lovet mig evigt liv. I følge Bibelen, så kan man intet mærke når man er død. Det er som en søvn (og sjælen lever ikke videre, som mange tror. I hvert fald ikke i følge Bibelen). Men han har lovet at komme tilbage, en anden gang, for at hente alle dem som tror på ham. Og SÅ skal alle de døde opstå til et nyt liv. Så kan jeg møde min farfar igen, og mødre som har mistet deres spædbørn kan genforenes med dem.

Fantastisk! Ja, Gud har endda gjort os den tjeneste at fortælle om hvad som skal ske med jorden. Det hele står i Bibelen, i form af profetier i Åbenbaringens bog og Daniels bog. Men mange kristne har glemt at læse disse bøger. Dumt! Fordi den onde, Djævelen, gør alt for at få mennesker til at IKKE tro på Gud, eller at tro på noget som de mener er Gud, men som er en forfalskning.Men I disse bøger, og i hele Bibelen i øvrigt, har han givet os nogle kendetegn på forfalskning, og hvad man skal være på vagt for. Og det tror jeg det er vigtigt at andre mennesker også bliver opmærksomme på.


Og det er derfor jeg har valgt at skrive dette på min hjemmeside. Med risiko for at du måske springer den over, og synes jeg er tåbelig. Men jeg er ligeglad. Gud har givet mig modet til at gøre det - det ville jeg aldrig kunne gøre i egen kraft. Ja, han har givet mig så meget, at jeg brænder for at fortælle det til andre. For Gud vil jo at alle mennesker skal have en chanse til at vælge til eller fra. Og derfor tager jeg ud og holder taler, i kirker - syvendedagsadventiskkirker, men også andre, hvis du skulle have lyst til at invitere mig, for at fortælle om hvad Gud siger til mig i sin Bibel. Og desuden er vi en gruppe unge mennesker, som har valgt at holde nogle møder, der vi fortæller noget af det jeg kun lige har berørt på denne side.


Så, hvis du vil vide mere, kontakt mig endelig. Jeg vil meget gerne tale mere om det. Gud elsker også dig - og han kan gøre en forskel i dit liv, lige her og nu, og ikke mindst - i evigheden.


http://www.lyttilgud.dk/ - En hjemmeside med inspiration til at lære Gud bedre at kende. Her kan du downloade lydbøger, taler etc. som alle har noget med Gud at gøre.

 
Lav din egen hjemmeside med mono.net